algemene info

 

  35e Heuvelland4daagse 2024

8 t/m 11 augustus

    

     
4 da
gen wandelen en genieten in een 5-sterrenlandschap.

           

De Heuvelland4daagse is een wandel4daagse met als doel wandelaars te laten genieten van de natuur, bezienswaardigheden en cultuur in Zuid-Limburg.
De wandelingen gaan door het heuvelachtige Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul, veelal over veldwegen en bospaden. Elke dag kunt u genieten van al het moois dat Limburg aan natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft.
U kunt kiezen uit vijf afstanden: 7-14-21-28 en 42 kilometer.
De routes zijn gemarkeerd met pijlen en linten. Na iedere 7à 8 kilometer is er een rust- en verzorgingsplaats ingericht.
Meedoen aan deze vierdaagse is voor vrijwel iedereen mogelijk, zeker de afstand van 7-14 en 21 km is voor ieder gezond mens goed te doen, zonder dat hiervoor trainingen nodig zijn. De afstanden van 28 en 42 km vergen uiteraard enige training. Het heuvelachtig terrein wordt steeds zwaarder bij een grotere afstand. Het is daarom verstandig, vooral als je niet zo goed getraind bent, de juiste afstand te kiezen. 

afbeelding wandelaars heuvelland4daagse

Wandelen door een 5-sterrenlandschap.

De Heuvelland4daagse 2024 vindt plaats van 8 tot en met 11 augustus. De Heuvelland4daagse is inmiddels bekend bij vele wandelaars in binnen- en buitenland.
In 2023 trokken ruim 6400 wandelaars de wandelschoenen om aan deze wandelhappening deel te nemen. Het Limburgse Heuvelland is uitgeroepen tot een 5-sterrenlandschap. Ingebed tussen België en Duitsland doet het landschap buitenlands aan. De grote variatie in het glooiend landschap, met haar beek- en droogdalen, kronkelende paden door bossen en weilanden maken van de Heuvelland4daagse een belevenis. De wandelingen zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
 

Feiten en cijfers van de Heuvelland4daagse.

De eerste Heuvelland4daagse vond plaats in 1988 en ging van start vanuit een garage onder hotel Tummers in Valkenburg met 339 wandelaars en is daarna elk jaar gestaag gegroeid. In 1989 vond de start plaats vanuit het voormalige Centrum Cocarde in Valkenburg aan de Geul (hier staat nu de Polfermolen). In 1990 werd de start verplaatst naar Café-zaal Noben in Berg en Terblijt. Hier bleef de start tot en met 2007. Van 2008 tot heden is de start vanaf het  feestpaviljoen, Grote Straat in Berg en Terblijt. Naar het fotoalbum van onze historie >

 

  


 

Fotoalbum historie