bereikbaarheid

Bereikbaarheid.

Openbaar vervoer:
 

Arriva verzorgt van donderdag 12  t/m zondag 15 augustus een extra pendeldienst tussen station Valkenburg en de startlocatie in Berg en Terblijt.
‘s Morgens rijdt er van 06.39 tot 10.50 uur elk half uur een extra bus tussen station Valkenburg en Berg en Terblijt. ’s Middags rijdt er van 15.38 tot 18.21 uur elk half uur een extra bus tussen Berg en Terblijt en station Valkenburg. Daarnaast rijdt er de hele dag ook ieder half uur een bus tussen Valkenburg – Berg en Terblijt – Maastricht (lijn 4).

 

Detailinformatie over kopen e-tickets volgt vanaf 21 juli 2021.


 

Verkeersmaatregelen en parkeerplan tijdens de 33e Heuvelland4daagse 2021.
 

Bij en in de buurt van de start- en finishlocatie van de Heuvelland4daagse bij café-zaal ’t Vöske in Berg & Terblijt is er van dinsdag 11 tot en met maandag 17 augustus een gewijzigde verkeerssituatie, maar ook in enkele andere straten in Berg & Terblijt.

Parkeren van auto’s:

Voor de periode van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus 2021:
 

 • Komende vanuit de richting Valkenburg aan de Geul en/of Maastricht via de N590, worden de wandelaars met auto’s ter hoogte van Autobedrijf Biermans door verkeers-regelaars en P-borden naar de parkeerplaatsen achter ‘Groenrijk’ geleid.

 • Bij het verlaten van het parkeerterrein is de route richting Rijksweg aangegeven met borden.

 • Met behulp van borden wordt ook de looproute van de parkeerplaats naar startlocatie (en terug) aangegeven.

 • Bij het oversteken van de Rijksweg staan zowel bij het kapelletje ter hoogte van Rijksweg 10 als ook bij camping Oriëntal, 2 verkeersregelaars om wandelaars veilig te laten oversteken en de doorstroom van het verkeer te regelen.

 • Parkeren in de straten rond de startlocatie is absoluut niet toegestaan.

 • Bij slecht weer treedt een calamiteitenplan in werking

 
 

Wegafsluitingen:

Voor de hele periode van dinsdag 11 tot en met maandag 16 augustus:

 • De Grote Straat, ter hoogte van kruising  Achter de Hoven en ter hoogte van de ventweg  tegenover café ’t Vöske én bij kruising Valkenburgerstraat/Kleinstraat (bij Falcon Radio) wordt voor alle gemotoriseerd verkeer aan beide zijden  afgesloten.

 • De ventweg, die parallel loopt aan de Grotestraat, tegenover het  Vöske, dient als doorgang voor hulpdiensten en bewoners aldaar.

 • De Geulhemmerweg wordt voor doorgaand verkeer richting Maastricht afgesloten ter hoogte van de kruising Blokbrekerstraat/Langen Akker. Voor lokaal verkeer, bewoners, winkels etc. blijft de Geulhemmerweg vanaf dat punt en de Grote Straat tot aan afsluiting bij de ventweg tegenover café ’t Vöske en alle andere straten zoals: Kleinstraat, Oude Kerkstraat etc. geopend.

Voor de periode van donderdag 12  tot en met zondag 15 augustus:

 • Op de Wolfsdriesweg en Vogelzangweg is er, ten tijde van de aanwezigheid van wandelaars, enkel éénrichtingsverkeer mogelijk vanaf Geulhem i.v.m. op- en aflopende- én overstekende  wandelaars.

 • Vanaf 06.00 tot en met 12.00 uur worden de volgende straten afgesloten voor doorgaand verkeer: Burg. van de Loostraat, Burg. Muijtersstraat, Past. Brouwersstraat, Past. Scheepersstraat en de Blokbrekersstraat.

 • Een parkeerverbod op de Geulhemmerweg aan beide zijde van de weg tussen 06.00 en 12.00 uur.

 

 • Op zondag 15 augustus wordt de Grotestraat bij kruising Geulhemmerweg / ’t Wegske helemaal afgesloten aangezien dan de wandelaars via de Grote Straat worden binnengehaald.

 
Voor lokaal verkeer, bewoners, winkels etc. wordt toegang geregeld door verkeersregelaars.
 

Wegomleiding:

 • Doorgaand verkeer uit Maastricht of Valkenburg naar Geulhem/Broekhem/Houthem  wordt langs de kerk van Berg & Terblijt, Dr. Goossensstraat en Langen Akker omgeleid: “volg de omleidingsborden”.

 • Doorgaand verkeer vanaf de Geulhemmerweg naar Valkenburg en Maastricht, wordt via Langen Akker, Dr. Goossensstraat en langs de kerk van Berg & Terblijt omgeleid naar Maastricht of Valkenburg: “volg de omleidingsborden”.

 

 parkeerterrein heuvelland4daagse

Niet parkeren.

In de straten rondom het startlokaal is parkeren niet mogelijk, omdat  wegen zijn afgesloten voor de Heuvelland4daagse. De doorgaande wegen zijn omgelegd door het dorp en deze wegen dienen vrij te blijven voor het doorgaande verkeer. Je dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Fietsenstalling.

Er is een ruime  fietsenstalling in de directe nabijheid van de startlocatie.
Indien je de mogelijkheid hebt om per fiets naar de startlocatie te komen heeft dit veel voordelen.
Goed voor het milieu, makkelijk stallen, voordelig en sportief. Middels borden is er een bewegwijzering naar de fietsenstalling.
Een dringend verzoek om van deze stalling gebruik te maken. Het is niet toegestaan fietsen te stallen op of rond het feestterrein.
We bevelen, indien mogelijk, het openbaar vervoer of de fiets ten zeerste aan. Stalling op eigen risico.


fietsenstalling heuvelland4daagse